Duurzaam beddengoed

Duurzaam en verantwoord beddengoed kopen en de ecologische voetafdruk beperken? Dat kan bij Ekstero.nl Wij van Ekstero bieden van ons eigen merk Lovéron zomerdekbedden, hoeslakens en kussenslopen dat voldoet aan de hoogste standaard. Slapen onder beddengoed van Ekstero.nl is niet alleen heerlijk, samen maken we de wereld ook mooier!

Wat is duurzaam beddengoed precies?

Om te kunnen bepalen of beddengoed duurzaam is dient het te voldoen aan een aantal criteria. Om met recht biologisch genoemd te kunnen worden dient het beddengoed geen resten van schadelijke of giftige stoffen te bevatten. Naast de ecologische eigenschappen wordt er ook gekeken naar de omstandigheden waarin duurzaam beddengoed gemaakt wordt, hieronder genoemd:

  • Productie dient op milieuvriendelijke wijze geproduceerd te worden
  • Veilige- en hygiënische werkomgeving voor werknemers
  • Werknemers dienen een eerlijk loon te ontvangen
  • Er dient een sociaal werkklimaat te zijn
  • Recht op vakbondsvrijheid
  • Normaal aantal werkuren per week
  • Verbod op gedwongen arbeid en kinderarbeid
  • Geen discriminatie of racisme

Biologisch katoenen dekbedovertrek

Een biologisch katoenen dekbedovertrek is gemaakt van katoen dat geteeld is zonder het gebruik van chemische stoffen. Om de katoenplanten toch te beschermen wordt er onder andere gebruik gemaakt van vlinders, zodat de planten beschermd worden tegen insecten die een negatieve impact hebben op de plant. Dit is niet alleen goed voor de kwaliteit van het dekbedovertrek, maar zorgt er ook voor dat het een zeer lage impact op het milieu, mens en dier heeft.

GOTS-label dekbedovertrek

Een dekbedovertrek dat vervaardigd is uit biologisch katoen met een GOTS label gaat net een stapje verder in duurzaamheid. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Dit label garandeert naast het telen van biologisch katoen dat de producten op een milieuvriendelijke- en maatschappelijk verantwoorde wijze vervaardigd worden. Door onafhankelijke en geaccrediteerde derde partijen wordt erop toegezien dat de norm behaald wordt. Er wordt gekeken naar de verbouwing, teling, verwerking, productie, arbeidsomstandigheden, verpakking, handel en distributie. Dekbedovertrekken die voorzien zijn van het GOTS label voldoen aan 95% bio-cotton.

OEKO-Tex® Standard 100 label

Het OEKO-TEX® Standard 100 label richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen die negatieve invloed hebben op de gezondheid. Dit label voor textiel mag daarom met recht een gezondheidskeurmerk genoemd worden. OEKO-Tex Standard 100 werkt met vier productclassificaties. Hoe dichter bij de huid, des te strenger de eisen zijn. Het label richt zich op de gezondheid van textielproducten, maar het heeft ook richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen. Bij Beddengoed dat voorzien is van OEKO-Tex Standard 100 kan je er vanuit gaan dat het duurzamer en milieuvriendelijker is.

Duurzaam beddengoed online kopen

Als je op zoek bent naar duurzame dekbedovertrekken, hoeslakens of kussenslopen dan ben je bij Ekstero.nl aan het juiste adres. Naast dat bij Ekstero.nl de nieuwste trends bevat voelen duurzame vervaardigde bedlinnen extra zacht en fijn aan. Een optimale nachtrust is daarmee gegarandeerd. In onze webshop vind je gemakkelijk de textiel-producten die duurzaam zijn vervaardigd. Deze kan je vinden via de filteropties, maar ook bij het product zelf wordt de duurzaamheid beschreven in de omschrijving en is het terug te vinden in de specificaties. Samen maken wij het verschil. Op naar een mooie, duurzamere wereld!