Bezorgen & levertijd

Bij elk product staat aangegeven wat de levertijd is. Normaal gesproken zijn alle producten op de website op voorraad en direct leverbaar. Producten die voor 13:00 uur besteld zijn worden dezelfde dag verzonden en in de meeste gevallen de volgende dag geleverd.

Ekstero doet er alles aan om de bestelling af te laten leveren op de afgesproken dag. Dit is geen garantie, de levertijd kan altijd in uitzonderlijke gevallen overschreden worden. Hiervan wordt je altijd op de hoogte blijven.

In het weekend bestellen

Als je een bestelling plaatst op zaterdag of zondag is de eerst mogelijke uitleverdatum dinsdag. Bestellingen die vrijdag voor 13:00 uur besteld zijn worden zaterdag als eerst mogelijke afleverdag aangeboden.

Bestellingen die via overboekingen zijn betaald worden direct uitgeleverd, nadat de betaling binnen is.

Nadat jij een bestelling hebt geplaatst ontvang je van ons een orderbevestiging. Nadat je bestelling is ingepakt ontvang je van ons nog een e-mail met de track en trace code. Hiermee kan je de status van je bestelling volgen tot de betreffende vervoerder deze bij jouw aanbiedt. Een bestelling dat via een brievenbuspakje wordt verzonden zijn eveneens te volgen via een track en trace code.

Post NL

Als niemand thuis is, probeert de Post NL-bezorger het pakketje bij de buren af te leveren. Lukt dit niet, dan kan je het afhalen aan het einde van de dag bij een Post NL afhaalpunt, of indien dit niet meer mogelijk is voor de bezorger wordt het de volgende dag bij een Post NL-afhaalpunt afgegeven. Dit kan je volgen in de track en trace code.

DPD

Als er niemand thuis is probeert DPD het pakketje af te leveren bij de buren. Lukt dit niet, dan wordt het pakketje afgeleverd bij een Pickup parcelshop in de buurt. Dit is te volgen via de track en trace code.

Post NL

Het is bij Post NL eenvoudig om je bezorgmoment aan te passen. Ga naar je de track en trace pagina van Post NL (dit is ook beschikbaar in de Post NL-app) en vul de track en trace code en je postcode in. Klik vervolgens op ‘bezorging wijzigingen’. Dit kan vanaf het moment dat Post NL het pakket heeft ontvangen tot je de status ‘Gesorteerd’ ziet staan. Je kan tussen die periode zelf een bezorgmoment kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om bijvoorbeeld te kiezen om het pakket te laten afleveren bij een Post NL-punt.

DPD

In de track en trace code van DPD kan je de bezorgdag en de bezorglocatie aanpassen.

Ja, Post NL en DPD leveren ook op zaterdag. Wordt je pakketje via een brievenbuspakje verzonden? Dan is de maandag uitgesloten als leverdag en is de eerstvolgende dag dat je pakketje geleverd kan worden dinsdag. Post NL bezorgd op maandag namelijk geen post.