Een dierenprint dekbedovertrek die bij jouw stijl past!

Een dierenprint dekbedovertrek die bij jouw stijl past!

Als je graag wat speelsheid, maar ook natuurlijke schoonheid in je slaapkamer wil toevoegen is een print van een dier een goede keuze. Het aantal dessins waarin dieren de hoofdrol vertolken in een dieren dekbedovertrek is enorm. Van kleine natuurprints met vlinders en vogels, is er ook keuze uit overtrekken met honden, katten, leeuwen, tijgers, olifanten en giraffen! Maar welk dier past nu eigenlijk in jouw slaapkamer? In deze blog doorlopen we enkele zeer populaire dierenprints en welke stijl daarbij past.

Creëer een tropische stijl

Heeft je slaapkamer een exotische, levendige uitstraling? Dan is het natuurlijk mogelijk om een vleugje tropische stijl daaraan toe te voegen. Zo zijn er leuke prints met vogels, zoals papegaaien of kolibries. De vrolijke, felle kleuren zorgen voor een fantastische sfeer in de ruimte. Je kan de tropische print mooi combineren met heldere kleuren en tropische accenten om de exotische uitstraling volledig tot leven te laten komen.

Haal de safari in huis met leeuwen en olifanten!

Als je graag een avontuurlijke- en stoere uitstraling wil creëren in je slaapkamer kan je kiezen voor prints met dieren van de savanne. Mooie, grote dieren zoals leeuwen, olifanten en giraffen zorgen voor een krachtige sfeer in je slaapkamer. Je kan deze dierenprinten mooi combineren met aardetinten en natuurlijke materialen zoals hout. Zo creëer je een prachtige safari in je slaapkamer!

Een maritieme sfeer met dieren diep in de zee

Ben je fan van alles wat onder water te vinden is dan kan je het beste kiezen om voor een maritiem thema te gaan. Je slaapkamer krijgt een luxueuze uitstraling met prints van prachtige vissen, orka’s, zeepaardjes, schelpen en zeesterren. Ook hierin is de keuze ruim. Zo kan je voor een subtiele print gaan of juist voor een meer grotesk dessin. De maritieme prints zijn goed te combineren met koele blauwtinten, strepen en schelpdecoraties. Dit versterkt de sfeer van zon, zee en strand!

Natuurprint met herten en uilen

Als je graag een rustieke uitstraling in je slaapkamer wenst te hebben dan is het best om te kiezen voor een dekbedovertrek met een print van bosdieren. Hierbij kan je denken aan een prachtig hert met een groot gewei of een uil in wit of bruin met zijn kenmerkende gele ogen. Dierenprints met een natuurbos als achtergrond zorgen voor een heerlijk gevoel van rust. Deze dierenprints zijn goed te combineren met natuurlijke kleuren, zoals houten meubels en zachte texturen. Dit zorgt dat de natuurlijke uitstraling nog beter tot uiting komt.

Een gevoel van vrijheid met een paardenprint

Paarden stralen kracht, elegantie en vrijheid uit! Er zijn veel dekbedovertrekken die voorzien zijn van deze prachtige dieren. Het brengt een vleugje verfijning en rustieke charme in je slaapkamer. Daarnaast zorgt het voor een Bohemian Chic esthetiek. Een paarden dekbedovertrek is goed te combineren met levendige kleuren en patronen. Voeg bijvoorbeeld macramé wanddecoraties en zachte kussentjes toe om het ontspannen effect nog meer tot uiting te laten komen.

Huisdierliefde in de slaapkamer

Ben je een trotse huisdierbezitter van een hond of kat? Dan wil je de liefde voor je trouwe viervoer misschien ook wel terug laten komen in de stijl van je slaapkamer. Een dekbedovertrek met een print van een hond of een kat kan voor een leuk, speels en schattige uitstraling zorgen. Een honden- of kattenprint kan goed gecombineerd worden met levendige kleuren en patronen. Dit zorgt voor een extra versterking van de vrolijke sfeer. Je kan je slaapkamer verder aankleden zoals leuke accessoires met pootafdrukken, speeltjes om het huisdierthema compleet te maken. De rest van de kamer kan je eenvoudig houden, met strakke meubels en minimale decoraties. Het zorgt voor een stijlvolle en eigentijdse sfeer met jouw huisdiermotief.