Feestdagen 2023

Is het goed om geen wekker te zetten

Het einde van het jaar 2023 nadert en dat betekent dat het weer tijd is om je feestmuts van zolder te halen en op te zetten! De feestdagen komen er weer aan en dat is de tijd voor alle leeftijden en achtergronden om deze feestelijke gebeurtenissen te vieren. Vanaf de start van Black Friday eind november tot Nieuwjaar biedt deze mooie periode een rijke mix van culturele, religieuze en commerciële vieringen die iedereen omarmt. Weet je niet precies wanneer welke feestdag begint? Geen probleem, dat leggen we hieronder uit en dat zorgt er voor dat je in de juiste stemming komt!

Black Friday (24 november 2023)

Black Friday komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar deze koopjesjachttraditie is inmiddels ook volledig operationeel in Nederland. Op de laatste vrijdag in november – in het geval van 2023 is dat 24 november aanstaande – gaan de koopjesjagers op zoek naar de beste kortingen in winkels en online. Deze geweldige deals zijn een ultieme stimulans om cadeautjes aan te schaffen voor de feestdagen in december!  Wil je meer informatie over waar Black Friday vandaan komt? Lees dan onze Black Friday 2023 blog.

Sinterklaas (5 december 2023)

Sinterklaas is het grootste kinderfeest in Nederland en alles draait om de goedheiligman. Sinterklaas komt namelijk cadeautjes brengen en deelt lekkernijen uit aan kinderen. Het is een Nederlandse traditie om dit feest – dat meestal rond medio november begint – op 5 december samen te vieren. Op die dag worden meestal afsluitend cadeautjes gegeven aan kinderen.

Kerstmis (25 en 26 december 2023)

Aan het eind van de decembermaand staat Kerstmist voor de deur, dit is een wereldwijd gevierde christelijke feestdag. In Nederland worden de huizen zowel binnen als buiten versierd met kerstlichtjes. Een kerstboom staat vaak in de woonkamer en is versiert met kerstballen. Het bekendste icoon van dit feest is de kerstman die op zijn slee voorzien van rendieren cadeautjes komt brengen. De kerstdagen worden naast de cadeautjes ook vooral gebruikt om als familie bij elkaar samen te komen. Er zijn ook leuke kerst dekbedovertrekken die je kamer een leuke uitstraling geven.

Oudjaarsavond (31 december 2023)

Wereldwijd is 31 december elkaar de laatste dag van het jaar. In Nederland wordt oudjaarsavond gevierd met feestjes, vuurwerk en de kenmerkende oliebollen. De avond wordt gebruikt om samen met vrienden en familie terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken op het aankomende jaar. Om 24:00 uur worden de glazen geheven en wordt er consumentenvuurwerk afgestoken.

Nieuwjaarsdag (1 januari 2024)

Als de klok slaat om 00:00 uur en 31 december over gaat naar 1 januari is dit het begin van het nieuwe jaar. Na al het vuurwerk en de feesten is 1 januari een vrij rustige dag dat vooral in het teken staat van uitslapen en het bezoeken van familie en vrienden voor een gelukkig nieuwjaarswens.

De feestdagen in 2023 komen er aan!

Het startschot van de feestdagen begint met de aankomst van Sinterklaas in het land op zaterdag 18 november 2023. Dit feest eindigt op 5 december, daar tussendoor kan je mooie kortingen scoren via Black Friday. De reeks vieringen die op de rol staan zijn voor mensen van alle leeftijden. Of je dol bent op Sinterklaas, Kerst of van feesten en vuurwerk er is voor iedereen iets te vieren tijdens deze speciale tijd van het jaar. Dus trek je feestkleding aan, maak je klaar voor wat leuke festiviteiten en laat 2023 op een hoogtepunt eindigen terwijl je het nieuwe jaar begroet met open armen. Het is tijd om samen te komen, te vieren en te genieten van het goede leven. Fijne feestdagen!