Het wordt koud, tijd voor een winterdekbed!

Het wordt koud, tijd voor een winterdekbed!

Het wordt koud, tijd voor een winterdekbed!

Nu de Herfst al enkele weken is ingetreden gaan we langzaam richting de winter en dalen de temperaturen. Niets is dan zo lekker om heerlijk onder een knus dekbed te kruipen. Een warm dekbed maakt het verschil tussen optimaal slaapcomfort tijdens koude winternachten of juist een onrustige nacht, omdat de rillingen over je rug lopen. Maar wat is een warm, winterdekbed? En waar heb je keuze uit? In deze blog duiken we verder in op de warme dekbedden voor de winter! We leggen het verschil uit tussen de meest gangbare materialen en niet onbelangrijk is een groot metgezel van het winterdekbed: het flanellen dekbedovertrek.

Wat is een winterdekbed?

Een winterdekbed – de naam zegt het al – is speciaal ontwikkelt voor de koudste maanden in het jaar. De warmte van een dekbed wordt grotendeels bepaald door de isolatie die het biedt. De meest voorkomende dekbedvullingen voor de winterperiode zijn dons en synthetisch. Donsdekbedden staan bekend om hun uitstekende isolatie-eigenschappen, omdat de luchtige donsveren warme lucht vasthouden. Synthetische dekbedden daarentegen zijn gemaakt van kunstmatige vezels met vergelijkbare isolerende eigenschappen. Het type dekbed dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en eventuele allergieën. Zo kunnen synthetische dekbedden gewassen worden op 60 graden, wat betekent dat huisstofmijt zoveel mogelijk geminimaliseerd wordt. Zeker als je daar allergisch voor bent is het zeer aan te raden om voor synthetisch te kiezen.

Wat is het verschil tussen een zomer- en winterdekbed?

Zomerdekbedden zijn gemaakt om je koel te houden tijdens warmere seizoenen. De vullingen bestaan meestal uit katoen, wat een licht verkoelende werking heeft in de zomer of bamboe vanwege de ventilerende mogelijkheden. Winterdekbedden zijn juist ontworpen om de warmte vast te houden. De dekbedden zijn dikker en bevatten een stuk meer vulling. Daarnaast kunnen winterdekbedden ook een hogere vulkracht hebben, wat betekent dat ze meer lucht vasthouden en daardoor warmer zijn.

Naast dat het op de verpakking staat van een dekbed kan je het ook herkennen aan de warmteklasse. Een winterdekbed heeft warmteklasse 1 of 2, waar warmteklasse 1 aangeeft dat het meer warmte vasthoudt dan warmteklasse 2. Een zomerdekbed heeft over het algemeen warmteklasse 4, wat staat voor een zeer licht en luchtig dekbed.

Voeg een flanellen dekbedovertrek toe in de winter!

Naast een heerlijk warm dekbed kan je een finishing touch toevoegen aan je winterse slaapervaring door te kiezen voor een leuk dessin dekbedovertrek dat vervaardigd is uit het materiaal flanel. Flanel is een zachte, warme stof die wordt gekenmerkt door zijn geborstelde afwerking. Het resultaat is een dekbedovertrek dat niet alleen comfortabel aanvoelt tegen de huid, maar ook uitstekende isolerende eigenschappen heeft. Dit maakt flanel de perfecte metgezel voor een winterdekbed, omdat het helpt om de warmte vast te houden en je lichaamstemperatuur op peil te houden tijdens de koude nachten.

Optimaal slaapcomfort tijdens de winter!

Nu de koude wintermaanden er aan komen is het verstandig om een winterdekbed in huis te nemen. Omarm de winterse charme en geniet van warme, rustige nachten onder jou perfecte winterdekbed. Vergeet niet een leuk dekbedovertrek uit te kiezen dat matcht met het interieur van je slaapkamer. Zo heb je niet alleen comfortabele nachten, maar fleur je je slaapkamer ook op met een leuk dessin!