Kerst dekbedovertrekken voor de winter!

Kerst dekbedovertrekken voor de winter!

De Kerst komt er weer aan en wat is nu beter dan je slaapkamer om te toveren tot een feestelijk winterwonderland? Duik met ons in de wereld van de Kerst dekbedovertrekken, waar de kerstman, herten en rendieren een hoofdrol spelen. De meeste dekbedovertrekken zijn voorzien van een sneeuwlandschap, maar waarom is rood zo’n kenmerkende kleur van de Kerst? En waar komt de Kerstman nu vandaan? Leer in deze blog meer over de oorsprong van de kerstman en werp een blik op de betoverende kerst dekbedovertrekken die Ekstero.nl aanbiedt van het prachtige merk Good Morning.

Waar komt de kerstman vandaan?

De kerstman heeft zijn wortels in verschillende culturele tradities, maar de moderne man met de baard in het rood zoals we hem nu kennen, vindt zijn oorsprong in de Noordse mythologie en de heilige Sint-Nicolaas. De kerstman is door zijn vrolijke voorkomen en gulle geest uitgegroeid tot het gezicht van de Kerst over de gehele wereld. Met zijn slee en rendieren, waar de iconische Rudolf met de rode neus het meest bekend is, zijn een geliefd onderdeel van de Kersttraditie.

Waarom is Kerst geassocieerd met de kleur rood?

De kleur van Kerst wordt vooral gedomineerd door rood. De symboliek erachter is rijk en diepgaand. Rood staat natuurlijk voor liefde, passie en warmte – precies drie elementen die uitstekend passen bij de kerstgedachte. De kerstman draagt een iconisch outfit, wat een combinatie van rood en wit is. Het rood van de Kerst straalt warmte, vreugde en de magie van het seizoen uit.

De leukste en betoverende Kerst dekbedovertrekken van Good Morning

Het prachtige beddengoed merk Good Morning brengt een vleugje kerstmagie naar je slaapkamer met de prachtige collectie kerst dekbedovertrekken. Van afbeeldingen van vrolijke kerstmannen met een rendier tot een grappige print met een kerstman die heerlijk slaapt. De kussenslopen zijn voorzien van leuke, witte sterretjes op een rode achtergrond. Daarnaast is er ook nog keuze uit een print van een prachtig hert met gewei in de sneeuw. Elk dessin heeft zijn unieke Kerstverhaal. De overtrekken zijn vervaardigd uit hoogwaardig materiaal zoals flanel. Flanel heeft een donslaagje en voelt heerlijk warm aan. Ook microvezel is een aangename keuze voor de winter. Het ademt iets minder als katoen, en houdt zo de warmte meer vast.

Een dekbedovertrek kerstcadeau voor onder de kerstboom

Wat is nu leuker om een familielid blij te maken met een prachtig Kerst dekbedovertrek? Het fleurt de slaapkamer op en zorgt er voor dat er tijdens de winterperiode een stralende slaapomgeving is! Met de betoverende kleuren, de magie van de kerstman en de majestueuze herten op deze speciale dekbedovertrekken, zet je de toon voor een feestelijk en warm Kerstseizoen in de meest persoonlijke ruimte van je huis!