Kies jouw strandlaken

Kies jouw strandlaken

Zon, zee en zonnestralen!

De donkere wolken laten we steeds meer achter ons en de zon komt er steeds meer doorheen, de temperaturen stijgen en dat betekent dat de zomer in aantocht is. Kou, regen en sneeuw maken plaats voor zon, zee en strand en dat betekent dat ook de zomerspullen weer tevoorschijn gehaald kunnen worden. Een strandlaken is daar ook een onderdeel van, maar wat is nu hét perfecte strandlaken? Dat leggen we hieronder uit.

Het ideale strandlaken voor jou

Een strandlaken kies je natuurlijk in de eerste plaats op uiterlijk, maar naast de print is ook het materiaal, de zachtheid en het vochtabsorberend vermogen een belangrijk onderdeel voor het kiezen van het juiste badlaken. Je wilt er namelijk heerlijk op kunnen liggen, maar een strandlaken moet er ook voor zorgen dat het water snel geabsorbeerd wordt.

Strandlaken en print

Een strandlaken is ieders persoonlijke smaak en daarom is er ook een grote variëteit aan verschillende prints. Je kan kiezen voor een prachtig effen grijs of zwart, of ga je voor meer felle kleuren zoals geel of roze? Daarnaast zijn er dessins met graffiti, tractoren en prachtige kleurrijke strandlakens van HIP.

Strandlaken en afmeting

Ben je kind, tiener of een volwassen persoon? Dat maakt uit voor het kiezen voor het juiste strandlaken. De meest voorkomende maten zijn 75×150 cm, deze is speciaal geschikt voor kinderen. Ben je al een stuk langer? Dan kan je beter voor een volwassen-maat kiezen. Deze zijn standaard 100×180 cm. Daarnaast heb je ook nog de zogenoemde XXL-maat, deze strandlakens zijn 100×200 cm lang.

Heerlijk liggen op een zacht strandlaken

Je hebt net heerlijk gezwommen en je wilt na het afdrogen van de zon genieten en heerlijk even wegdommelen op je strandlaken. Dan is het wel zo prettig dat jouw badlaken heerlijk zacht aanvoelt. De meeste strandlakens zijn gemaakt van katoen of badstof. Beide materialen voelen zacht en soepel aan. Daarnaast nemen ze ook snel vocht op.

Kan ik een strandlaken wassen?

Een strandlaken kan je wassen. Meestal kan dit tot maximaal 40 graden. Daarnaast is het ook geschikt voor de droger. Kijk wel altijd even op het label wat voor jouw strandlaken van toepassing is. Zo kan je altijd een fris en schoon strandlaken meenemen naar het strand!

Hoe duurzaam zijn strandlakens?

De strandlakens die aangeboden worden op Ekstero voldoen minimaal aan de eisen van OEKO Tex. Dit geeft aan dat de lakens geen gevaarlijke, chemische stoffen bevatten, wat goed is voor jouw gezondheid, huid en milieu. Ook staat dit keurmerk voor de ecologische dimensie van duurzaamheid.

Hoe hou ik de kleuren van mijn strandlaken mooi?

Het is verstandig om een nieuw strandlaken eerst te wassen in de wasmachine. Dit kan je het beste doen met een scheut azijn. Daarmee neemt het absorberende vermogen van het laken om vocht op te nemen toe. Na de eerste keer kan je uiteraard wat aangegeven staat op het waslabel volgen. Heb je meerdere strandlakens? Maak wel onderscheidt tussen lichte- en donkere strandlakens, en was deze apart van elkaar.

Wat is de levensduur van een strandlaken?

De levensduur hangt heel erg af van het gebruik van het strandlaken. Katoen en badstof zijn duurzaam en slijtvast, maar de levensduur kan verkort worden voor badlakens door bijvoorbeeld chloor van het zwembad en zout van het water. Het is verstandig om na elk bezoek aan het zwembad of het strand jouw strandlaken uit te wassen, zodat je levensduur verlengd. Daarnaast blijft je strandlaken daardoor heerlijk zacht en soepel aanvoelen.

Een strandlaken online kopen

Een strandlaken kan je gemakkelijk online bestellen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €15,- en €50,-. Dit hangt af van het gebruikte materiaal en de grootte van het strandlaken. Een strandlaken dat een afmeting heeft van 75×150 cm is goedkoper dan een laken dat 100×180 cm is. Kies de juiste afmeting, kleur of print en ga genieten van een heerlijk dagje strand of het zwembad. Maak je keuze uit het assortiment strandlakens via hier.