Sportschool? Sporthanddoek mee!

Sportschool? Sporthanddoek mee!

Sporten en fit blijven wordt steeds belangrijker. Elk jaar zijn er vele aanmeldingen voor sportscholen om voor het zomerseizoen weer helemaal in shape te zijn. Om te zorgen dat apparaten en attributen zo schoon mogelijk blijven in een gym is het verstandig en heel vaak verplicht om een sporthanddoek mee te nemen. In dit overzicht leggen we uit waarom een sporthanddoek essentieel is, en welke lakens er zijn; immers wil het oog ook wat!

Waarom is een sporthanddoek gebruiken verplicht?

Tijdens het sporten transpireer je veel, dit komt omdat het lichaam de lichaamstemperatuur op peil wil houden en niet oververhit gaat raken. Een handdoek kan dan handig zijn om dit zweet af te vegen. Zweet kan namelijk bacteriën en vuil bevatten die verspreidt worden over het lichaam wat irritaties kan geven. Door het af te vegen voorkom je dit. Daarnaast maak je veel gebruik van fitnessapparaten voor krachttraining of maak je gebruik van een fiets, een cross-trainer of een loopband. Alles wat je aanraakt wordt vochtig door het zweet. Ook dat is een van de hoofdredenen om een sporthanddoek verplicht te maken in een sportschool. Je bent namelijk niet alleen, maar gebruikt de gym met honderden anderen. Door het gebruik van een sporthanddoek hou je jezelf schoon en de apparaten, zo kan iedereen optimaal genieten van zijn of haar work-out.

Hoe groot is een sporthanddoek voor de sportschool?

Het verschilt per persoon hoe groot een sporthanddoek dient te zijn, maar de meest ideale afmeting is 50×100 cm. Dit zijn normaliter handdoeken die je thuis ook hebt en gebruikt om je af te drogen na een bad of het douchen. Deze zijn ook uitstekend geschikt voor het gebruik bij het sporten. Uiteraard kan je voor een groter exemplaar gaan. Zo zijn er badlakens van 75×150 cm, 75×180 cm of een groot strandlaken formaat: 100×180 cm.

Is een katoenen handdoek geschikt om te gebruiken tijdens het te sporten?

Ja, een katoenen handdoek is ideaal! Katoen heeft namelijk de natuurlijke eigenschappen om vocht te absorberen. Dat betekent dat zweet dat jij verliest meteen wordt geabsorbeerd, waardoor je geen last hebt van een kletsnat badlaken. Daarnaast ademt het goed, wat er voor zorgt dat de lucht circuleert en de huid droog blijft. Dit voorkomt tevens dat je huid gaat irriteren. Katoen is van nature ook slijtvast, wat er voor zorgt dat je ook voor een duurzame optie gaat. Het verlengd namelijk de levensduur.

Hoe vaak moet ik een sporthanddoek wassen?

Je hoeft niet na elk bezoek aan de sportschool meteen je handdoek te wassen. We raden aan hetzelfde laken maximaal drie keer te gebruiken. Hierna dien je wel echt over te gaan om je gebruikte sporthanddoek te wassen. Dit is om te zorgen dat de hygiëne bewaard blijft. De bacteriën en het vuil hoopt zich namelijk op. Hierdoor heb je elke week weer een schoon en fris ruikende handdoek.

Hoe gebruik je een handdoek in de sportschool?

Nu je weet dat een sporthanddoek verplicht is in de sportschool is het ook handig om te weten hoe je deze dient te gebruiken. Voordat je een apparaat gebruikt leg je de handdoek op de zitting van het apparaat. Zo voorkom je dat het grootste gedeelte van het apparaat voorzien gaat worden met jou zweet. Na gebruik van het apparaat doe je de onderdelen – bijvoorbeeld de steunen voor de armen – af met je sporthanddoek, zodat je het zo schoon mogelijk achter laat voor de volgende die het fitness-apparaat wilt gebruiken. Daarnaast gebruik je uiteraard je sporthanddoek om je zweet af te vegen van je lichaam.

Wat is een leuk sporthanddoek?

Bij Ekstero.nl hebben we een assortiment sporthanddoeken van het merk HIP. De prachtige dessins die te krijgen zijn voor de strandlakens van dit merk, zijn ook verkrijgbaar in de maat 50×100 cm wat ideaal geschikt is voor het gebruik voor het sporten. De prachtige mandala’s en kleurencombinaties zorgen er voor dat je niet alleen een functioneel handdoek hebt, maar ook een exemplaar waarmee je opvalt tijdens het sporten. De katoenen lakens zorgen er voor dat het snel vocht absorbeert en het ademt goed. Daarnaast kunnen deze lakens op 60 graden gewassen worden, wat zorgt dat je altijd een fris en schoon exemplaar in huis hebt!

Sporthanddoek kopen

Wil je graag een sporthanddoek die net wat meer opvalt dan een effen print? Kies dan voor een dessin met verschillende kleuren. In het assortiment bij Ekstero.nl vind je verschillende sporthanddoeken. Er zijn zowel lichte- als donkere kleuren, evenals met figuren en dieren. Welk sporthanddoek is jouw favoriet?