Wat is percale katoen?

Kleurrijke kussenslopen

In de zoektocht naar de ideale nachtrust zijn er vele opties als het gaat om beddengoed. Eén type katoen dat steeds meer aan populariteit wint vanwege zijn luxueuze eigenschappen is percale katoen. De vraag is natuurlijk wat percale katoen nu zo bijzonder maakt als materiaal? In deze blog duiken we daar dieper op in en ontdekken we wat de luxe van percale katoen precies is en waarom dit een ideale keuze is voor jouw.

Percale katoen

Percale katoen is een fijne en duurzame katoensoort die wordt geweven met een specifieke weeftechniek. Percale staat erom bekend dat het een strak geweven structuur heeft, waarbij de draden gelijkmatig over elkaar heen liggen in een één-over-één patroon. Dit zorgt er voor dat er een glad en mat oppervlak ontstaat, wat resulteert in een luxe, verfijnde uitstraling. De draaddichtheid om percale katoen genoemd te worden begint vanaf 200 TC. Gewoon katoen ligt tussen de 140 en 200 TC. De 200 TC geeft hierbij aan dat er 100 dragen verticaal en 100 draden horizontaal zitten.

De eigenschappen van percale katoen

  1. Zachtheid: dat percale katoen als luxe te boek staat heeft mede te maken dat het éxtreem zacht aanvoelt. Ondanks de strakke weving voelt het ook soepel aan, wat aangenaam voelt aan de huid. Naarmate je percale vaker gebruikt en wast, wordt het zelfs nog zachter, zonder dat je inlevert op kwaliteit.
  2. Ademend vermogen: Percale katoen heeft uitstekende ademende kwaliteiten. Overtollige warmte en vocht wordt gemakkelijk afgevoerd door de goed luchtcirculatie die de straffe weekstructuur mogelijk maakt. Dit zorgt er voor dat je percale beddengoed koel blijft tijdens warme, zwoele zomernachten.
  3. Vochtabsorberend vermogen: Transpireer je veel? Ook dan is Percale katoen een materiaal bij uitstek die geschikt is. Dit materiaal absorbeert vocht makkelijk, waardoor je altijd onder fris en droog beddengoed kan slapen.
  4. Duurzaamheid: Percale katoen is slijtvast en daardoor erg duurzaam. Het kan vele jaren mee, ook bij dagelijks gebruik en na frequent wassen. Dit maakt het ook een kosteneffectieve keuze op de lange termijn
  5. Fris en schoon: Beddengoed van percale katoen is geschikt voor de wasmachine en de droger. Het strak geweven oppervlak van dit materiaal zorgt er voor dat het beddengoed zijn vorm behoudt en niet snel kreukt. Hierdoor ziet je bed er altijd netjes uit, want ook na vele wasbeurten zie je geen kreuken in het beddengoed. Zo slaap je altijd onder een fris en schoon slaaptextiel.

Waarom kiezen voor percale katoen?

Wil je graag luxe slaapervaring en verwennerij ervaring voor een goede nachtrust? Kies dan voor percale katoen. Dit hoogwaardige beddengoed laat het beste van beide werelden samenkomen: duurzaamheid en zachtheid in een ademend en verfijnd pakket. Deze luxueuze slaapervaring wil je nooit meer missen. Je zal versteld staan wat het verschil kan maken voor jouw slaapkwaliteit en welzijn. Naast percale katoen zijn er bijvoorbeeld ook materialen zoals katoen en katoen-satijn. Lees onze blog om het verschil tussen bovengenoemde drie materialen te weten te komen!