Welke kleur hoeslaken past in jouw interieur?

Kleurrijke kussenslopen

Welke kleur hoeslaken past bij jouw interieur?

Bij het inrichten van de slaapkamer wordt het hoeslaken misschien wel het vaakst over het hoofd gezien. Een mooi hoeslaken kan het verschil maken tussen een gewone en een stijlvolle slaapkamer. Niet alleen zorgt een laken voor de bescherming van je matras door te voorkomen dat er vocht, vuil en stof intrekken, maar ze voegen ook een vleugje perfectie toe aan je interieur. Hoeslakens zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. De keuze is dus ruim, in deze blog geven we enkele tips welke kleuren het best passen in het interieur van je slaapkamer.

Warm en aards bruin

Als je je slaapkamer geïnspireerd hebt op de natuur kan je het best kiezen voor een bruine tint. De aardse kleur straalt warmte, gezelligheid uit en zorgt voor een knus gevoel. Een bruin hoeslaken of de kleur zand passen bij uitstek in kamers met houten meubilair of natuurlijke elementen. Je kan de lakens in de bruine kleur goed combineren met een zachte crème- of beige kleurtinten voor een mooi rustgevende sfeer.

Rustgevend blauw

Als je een rustgevende en kalmerende sfeer wil neerzetten in je slaapkamer kan je het best voor de kleur blauw gaan. Binnen blauw heb je keuze voor licht- of donker. Met lichtblauw krijg je een frisse uitstraling, wat perfect aansluit bij een modern of minimalistische inrichting. Donker, navyblauw brengt een vleugje elegantie. Om een luxe effect te creëren kan je het beste de combinatie aangaan met gouden- of zilveren accenten.

Romantisch roze

Om wat extra romantiek in je slaapkamer te brengen kan je voor een roze hoeslaken gaan. Het is een uitstekende keuze voor een romantisch- en vrouwelijke uitstraling. Ook bij roze kan je verschillende kanten uit. Zo is er keuze uit zacht roze tot levendig magenta. Voor een verfijnde look kan je een roze hoeslaken goed combineren met witte of grijze accenten. Voor een uitstraling die wat gewaagder is kan je het combineren met een donkere kleur zoals navyblauw of antraciet.

Energiek geel

Geef je slaapkamer een vrolijke uitstraling door te kiezen voor een geel hoeslaken. De prachtige gele kleurtint zorgt voor een opvallende en energiek sfeer, wat er voor zorgt dat je slaapkamer een echte eye-catcher wordt. Je kan het combineren met neutrale kleuren zoals wit, grijs of kies voor een vleugje elegantie door voor zwart te gaan. Met deze kleuren laat je jouw gele hoeslaken écht stralen!

Neutraal grijs of wit

Voor een rustieke uitstraling in je slaapkamer is grijs of wit een oplossing bij uitstek. Beide kleuren zijn tevens gemakkelijk te combineren met andere kleurtinten. Een wit- of grijs hoeslaken kan dienen als perfecte achtergrond voor het accentueren van andere kleuren, zoals bijvoorbeeld pastelkleuren of juist een felle kleur zoals rood.

Levendig groen

Breng de natuur naar binnen met een groen hoeslaken. Het geeft een verfrissend en levendig gevoel in je slaapkamer, precies wat je interieur nodig heeft! Groen is perfect te combineren met bijvoorbeeld bruin, zodat er een ietwat landelijke uitstraling ontstaat, maar ook het energieke geel of het rustgevende blauw zijn bij uitstek kleuren om mee te combineren naar hartenlust!

Elegant zwart

Breng een vleugje elegantie in je slaapkamer met een zwart hoeslaken. Deze donkere kleur geeft een stoer uiterlijk en kan andere kleuren optimaal naar voren laten komen. Met een combinatie van bijvoorbeeld gouden- of zilveren accenten of juist met hele lichte kleuren zorg je voor een prachtig schouwspel in je slaapkamer. Het luxe effect dat er dan ontstaat laat je slaapkamer stralen, dag en nacht!

Welke kleur hoeslaken kies jij?

Je kan je slaapkamer gemakkelijk aanpassen aan je persoonlijke stijl en voorkeuren door de juiste kleur te kiezen voor een hoeslaken. Een kleurrijk hoeslaken kan je interieur tot leven brengen én die touch verzorgen die je slaapkamer nodig heeft. Of dit nu het rustieke blauw is, het elegante zwart of juist het energieke geel; elk interieur krijgt een stijlvolle toevoeging met de juiste tint hoeslaken. Via de pagina over hoeslakens kan je alle kleuren bekijken.