Luxe dekbedovertrekken

Ben je op zoek naar een luxe dekbedovertrek? Bekijk dan onze uitgebreide collectie luxe dekbedovertrekken. Luxe staat voor prettig, maar niet noodzakelijk. Een optimaal slaapklimaat is natuurlijk wél noodzakelijk! Een kwaliteits overtrek is daarom een absolute must. Er zijn vele leuke en prachtige prints die vervaardigd zijn in hoogwaardige materialen zoals katoen, percale katoen, katoen-satijn en flanel.

Luxe dekbedovertrek en duurzaam

Alle luxe dekbedovertrekken bij Ekstero voldoen minimaal aan de eisen van OEKO Tex. Dit zorgt er voor dat alle dekbedhoezen die in onze webshop te vinden zijn geen chemisch, gevaarlijke stoffen bevatten die een negatieve impact hebben op jouw gezondheid, huid en het milieu. Daarnaast bieden we ook onder andere organisch katoen aan. Deze zijn gemakkelijk te herkennen aan het GOTS-label, wat aangeeft dat de vervaardiging ook écht duurzaam is.

Materialen luxe dekbedovertrekken

Hoogwaardige dekbedovertrekken zijn vervaardigd uit verschillende materialen. Hieronder hebben we uiteengezet welke materialen er zijn en wat de voordelen zijn. Iedereen heeft namelijk persoonlijke behoeftes.

Luxe dekbedovertrek katoen

Een katoenen dekbedhoes is ideaal voor het gehele jaar. Katoen neemt snel vocht op, ademt goed en houdt de lichaamstemperatuur aan. In de zomer heeft het tevens een licht verkoelende werking, wat ideaal is voor warme nachten. Katoen is tevens duurzaam en slijtvast. Een lange levensduur is daarom gegarandeerd.

Katoen-satijn luxe dekbedovertrek

Wil je écht luxe ervaren? Kies dan voor katoen-satijn. Dit materiaal voelt heerlijk soepel aan en heeft tevens een mooie glans. Daarnaast ademt het goed, neemt het snel vocht op en is het erg duurzaam.

Luxe dekbedhoes percale katoen

Wil je nog zachter beddengoed hebben dan katoen? Kies dan voor percale katoen. Percale ademt daarnaast goed, absorbeert vocht en is slijtvast. Je dommelt heerlijk weg in dit zachte materiaal.

Koukleum? Kies voor een luxe flanellen dekbedovertrek

Een luxe dekbedovertrek is belangrijk, maar de koude winternachten optimaal slaapcomfort ervaren is net zo belangrijk. Daarom is de beste keuze in dit geval voor geruwde flanel-katoen. Door de ruwing is een donslaagje ontstaan, wat er voor zorgt dat jij het heerlijk warm krijgt. Flanel absorbeert vocht en ademt goed. De koude winternachten maken geen schijn van kans meer!

Kan ik een luxe dekbedovertrek wassen?

Dekbedovertrekken zijn over het algemeen allemaal te wassen. Dit geldt ook voor een luxe exemplaar. Kijk wel altijd even op het waslabel tot welke temperatuur jouw overtrek gewassen kan worden, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Luxe dekbedovertrek online kopen

Via de webshop kan je in de filteropties gemakkelijk kiezen voor materialen, dessins en kleuren om jouw luxe overtrek te selecteren. Zodra je jouw keuze hebt gemaakt kan je je bestelling plaatsen. Na je bestelling gaan wij direct aan de slag om jouw slaapkamer zo snel mogelijk te voorzien van een luxe dekbedovertrek!